Polski
Polski
English

Kategorie maszyn

Wybierz kategorię:

Suszarnia taśmowa do odwadniania warzyw serii VMBD

IS08559AN-151

Suszarnia taśmowa do odwadniania warzyw serii VMBD

Suszarnia taśmowa do odwadniania warzyw serii VMBD

Nowa suszarnia taśmowa do odwadniania warzyw serii VMBD.

 

Opis techniczny

 

VMBD suszarnia taśmowa do odwadniania warzyw jest specjalny urządzeniem opartym na podstawie standardowej suszarni taśmowej. Jest ona szeroko stosowanym urządzeniem do wszystkich rodzajów warzyw, takich jak czosnek, dynia, biała rzodkiew, ziemniak, bambus itp. Wykonujemy zaawansowanego sprzęt produkcyjnego dla naszych klientów. Zgodnie z właściwościami produktów do suszenia i wymogów technologicznych klientów oraz w oparciu o nasze zgromadzone doświadczenia przez ponad 10 lat zaprojektowaliśmy najbardziej odpowiednie i najlepsze suszarnie do odwadniania warzyw.

 

Zastosowanie

 

może służyć do suszenia różnych części warzyw, takich jak: korzeń, łodyga, liść, bulwa, duże granulki. Suszarnia ta zachowuje właściwości materiału takie jak kolor. Typowe materiały: czosnek, dynia, biała rzodkiew, ziemniaki, pędy bambusa, papryka, cebula, jabłka, itp

 

Zasada działania

 

Suszarnia posiada urządzenia towarzyszące takie jak wymiennik ciepła, wentylator wyciągowy i inne. Podczas procesu, powietrze jest wprowadzane do suszarni i podgrzewane przez wymiennik ciepła. Takie rozwiązanie jest szeroko przyjęte i udowodnione naukowo jako najefektywniejsze gdy gorące powietrze przechodzi przez materiał znajdujący się na taśmie przy jednoczesnej wymianie ciepła. Podczas cyklu działania wentylatora strumień gorącego powietrza dociera wewnątrz do każdego zespołu suszarni. Ostatecznie powietrze o niskiej temperaturze i wysokiej wilgoci zostanie odprowadzone na zewnątrz. Na tym cały proces stabilnego i wysoce efektywnego suszenia kończy się.

 

Funkcje

 

Powierzchnia suszenia, ciśnienie powietrza, ilość powietrza, temperatura suszenia i prędkość taśmy mogą regulowane w celu zapewnienia jak najlepszej jakości produktu oraz w zależności od parametrów produktu. Urządzenie to może zostać zaadaptowane również do innego procesu i doposażony w niezbędny sprzęt pomocniczy zgodnie z różnymi cechami warzyw.