Używany AUTOMATYCZNY PRZEPŁYWOWY SMAŻALNIK DO PĄCZKÓW „RAD-MARCO” o wydajności ok 3000 szt./h.
I. BUDOWA MODUŁOWA
a) Stół załadowczy(automatyczny)
b) Patelnia o długości około 5 mb-8 rzędów pączków
c) Stół odbiorczy
Całość konstrukcji smażalnika wykonana jest z materiałów ze stali chromoniklowej(blachy, profile, łańcuchy, koła zębate, siatki i elementy złączne.
II. INSTALACJA ELEKTRYCZNA: 24 V/230V/400V
Elementy grzejne: 24 grzałki o mocy 3 kW w niecce patelni, 3 grzałki 3 kW w zbiorniku pod patelnią
Okablowanie odporne na działanie wysokiej temperatury w osłonie silikonowej
Silniki elektryczne z przekładniami z dodatkowym ochłodzeniem
Pompa do gorącego oleju o wydajności ok.15l/min.
Wszystkie elementy sterowania zamontowano najwyższej jakości
Siłowniki elektryczne 24 V: 2 szt do podnoszenia mechanizmu transportera i grzałek i 2 szt do wysuwania zbiornika tłuszczu
Sterowanie komputerowe z panelem dotykowym (zamontowane na wysięgniku ułatwiającym łatwy dostęp i widoczność)
Czujnik regulacji temperatury z wyświetlaczami: 2 szt w niecce patelni umożliwiające dwustrefową regulację temperatury tłuszczu, 1 szt w zbiorniku tłuszczu-program topnienia tłuszczu o stałej konsystencji i utrzymywanie żądanej temperatury.
Sterowanie umożliwiające podłączenie urządzeń do dozowania innych asortymentów szprycowanych(pączki wiedeńskie, serowe, donaty).
III. Program komputerowy:
Automatyczna regulacja żądanej temperatury
Płynna regulacja prędkości mechanizmu przesuwu i przewracania pączków oraz stołu podawczego i urządzeń dodatkowych
Zabezpieczenie przed przegrzaniem tłuszczu
Możliwość zaprogramowania smażenia różnych asortymentów wyrobów cukierniczych
IV. ZALETY WYRÓŻNIAJĄCE NASZ SMAŻALNIK OD INNYCH NA RYNKU
Solidna konstrukcja mechaniczna
Patelnia(niecka) wykonana z blachy chromoniklowej o grubości 2 mm, wzmocniona konstrukcją, ożebrowaniem z prętów co zapewnia trwałość i sztywność
Izolacja patelni na wełny mineralnej o grubości 5-20cm, eliminująca stratę ciepła i nagrzewanie innych elementów
Izolowany, wyjezdny zbiornik tłuszczu pod patelnią o pojemności ok 600 l z funkcją topnienia tłuszczu o stałej konsystencji i pompą do przepompowywania(uzupełniania). Zbiornik ma także filtr do oczyszczania tłuszczu z sadu. Zaletą tego zbiornika jest wyeliminowania możliwości zapalenia tłuszczu w patelni z powodu zbyt niskiego poziomu i odsłonięcia grzałek.
Optymalnie dobrana moc grzałek chroni tłuszcz przed przegrzaniem. Pod grzałkami znajduje się strefa, gdzie zbiera się osad, który z racji braku cyrkulacji nie unosi się i nie dochodzi do jego spalenia.
Podgrzewanie wstępne tłuszczu w zbiorniku nie powoduje w trakcie uzupełniania gwałtownego spadku temperatury w patelni.
Zastosowane części i elementy mechaniczne oraz elektryczne są w krótkim czasie dostępne na rynku.
Obsługa smażalnika jest 1 osobowa.
Budowa smażalnika jest bezpieczna, ergonomiczna, praktyczna i estetyczna.